Лікувальні секрети «чайного» гриба
- 10 листопад 2011
- Відгуків: 0
- Переглядів: 790
У деяких помешканнях, зазвичай, на кухні, можна побачити скляні банки з плаваючими в них організмами, схожими на медуз. Це так званий «чайний» гриб. Іноді його називають «японським» або «китайським», або «маньчжурським» грибом, а також «морським» грибом, «японська матка».
У наших краях чайний гриб з’явився ще на початку минулого століття. Його завезли як трофей учасники російсько-японської війни. Проте його справжньою батьківщиною найчастіше називають Тібет.
Саме в нижній частині «чайного» гриба і відбувається перетворення суміші цукрового розчину.
У «чайному» грибі знайдені також бактерії з антибіотичними властивостями, які вбивають багато хвороботворних мікробів або затримують їхній ріст. Через місяць від гриба відділяється тонка ніжна плівка. Її можна помістити в окрему банку для розмноження.Дріжджові грибки зброджують цукор у винний спирт. При цьому виділяється вуглекислий газ. Оцтовокислі бактерії перетворюють спирт на оцтову кислоту. Через 6-8 днів виходить освіжаючий, злегка алкогольний напій приємного кисло-солодкого смаку. Напій зливають, залишаючи при цьому близько 1,5 л, і проціджують через кілька шарів марлі. Після зливання «чайний» гриб промивають трохи теплою кип’ячою водою і знову заливають солодким чаєм.
Через 3-4 дні напій знову готовий. Настій «чайного» гриба активно взаємодіє з їжею у вашому шлунку, тому не рекомендується пити його безпосередньо перед їжею, під час їжі і відразу після їжі, інакше ви дуже швидко відчуєте відчуття голоду. Пити настій «чайного» гриба рекомендується не раніше ніж через дві години після вегетаріанської їжі і через три-чотири години після їжі м’ясної по 1/2 склянки.olio.in.ua