(04595) 6-69-04
(067) 404-24-62
 Виходить - з червня 2002 року.     Тираж - 10`000 примірників
  Розповсюджується - безкоштовно в м.Борисполі
  Містить - авторські статті, оголошення, рекламу

Алкоголь: кому і що пити

  • 30 жовтня 2014
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 120
  • Автор: admin
  • 0
Дебати навколо користі та шкоди спиртних напоїв не вщухають багато років як серед лікарів, так і серед любителів алкоголю. Так вже склалося, що спиртні напої в нашій країні вживаються з давніх-давен, і що робити, коли не вдається відмовитися від піднесеної чарки? Як не нашкодити собі?

Перш за все питання в дозі алкоголю. Це дуже важливо. Дехто з лікарів вважає безпечною дозою для людського організму 60 грамів міцних напоїв (коньяк, горілка, віскі), 180–200 мл вина чи шампанського або 0,5 л світлого пива. Інша категорія лікарів вважає безпечною дозу, яка дорівнює 1 мл міцного алкоголю на 1 кг ваги тіла людини, тобто якщо ваша вага 100 кг, то, теоретично, ви можете без шкоди для здоров’я випити 100 мл горілки.
Вище сказане стосувалося організму здорової людини, а що робити коли організм, м’яко кажучи, не дуже здоровий… То кому і що пити щоб не зашкодити собі?

«Сердечникам» спиртного краще не вживати, але якщо вже доводиться, то кращим вибором буде сухе червоне вино. Науково доведено, що ферменти темних сортів винограду тонізують судини. Можна й бокал шампанського, але краще випустити з нього бульбашки. Газовані напої тим, у кого проблеми з серцем, взагалі небажані.

Гіпертонікам можна випити невелику дозу хорошого коньяка. Він знімає спазми в судинах і покращує кровотік.

Гіпотонікам навпаки коньяк краще не пити, бо тиск ще більше може знизитися. Їм краще випити трохи рому, але не в чистому вигляді, а в коктейлі з колою, або пару бокалів слабоалкогольного вина.

Діабетикам краще пити горілку, — як кажуть, «чистий продукт» буде найбезпечнішим для рівня цукру в крові. Солодкі напої виключаються. Шампанське — лише сухе. Чи брют, та й то — тільки символічно. Пиво вживати не варто, бо в ньому багато вуглеводів і на підшлункову залозу воно діє негативно.

Якщо у вас гастрит чи виразка, то шампанське вам не рекомендується. Лише пари ковтків вистачить для того, щоб зіпсувати свято печією.

Тим, у кого алергія, варто уникати напоїв невідомого складу, напоїв на травах, вермутів, лікерів. На чистий алкоголь алергія не повинна виникати, вона виникає лише на домішки. Але варто пам’ятати, що алкоголь посилює будь-які алергічні реакції в організмі…

Володимир ПЕТРЕНКО

 
Залишити відгук  ↓
 
Відгуків ще не було.