Статтю присвячено бориспільцям, які щоденно героїчно борються з цією страшною недугою.
 Автор

" /> Статтю присвячено бориспільцям, які щоденно героїчно борються з цією страшною недугою.
 Автор

" />
(04595) 6-69-04
(067) 404-24-62
 Виходить - з червня 2002 року.     Тираж - 10`000 примірників
  Розповсюджується - безкоштовно в м.Борисполі
  Містить - авторські статті, оголошення, рекламу

Природні вороги раку

  • 30 травня 2014
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 422
  • Автор: admin
  • 0
На сьогоднішній день Україна на другому місці в Європі за темпами поширення раку. Щорічно в нашій країні більше 160 тис. чоловік дізнаються, що вони онкохворі. З них повністю виліковується менше половини (41,4%). Експерти визнають, що багато видів раку сьогодні виліковні, проте успішність лікування залежить від того, на якій стадії пацієнту ставиться діагноз. У більшості випадків українці занадто пізно приходять до лікаря. Рак — це хвороба, яку можна ефективно лікувати на ранніх стадіях, але щоб виявити її в зародку — необхідно пройти діагностичне обстеження, яким більшість громадян нехтують. Сумно, але страшною реалією є те, що на лікуванні раку заробляються величезні гроші, тому деякі онкоцентри просто цинічно витягають останнє з доведених до відчаю людей… Що ж робити щоб не стати жертвою страшної хвороби чи шахраїв-онкологів? Загальні поради звучать так: необхідно щодня вживати як мінімум п’ять будь-яких різних овочів або фруктів. Щоденний раціон харчування має складатися на 75% з рослинної їжі і лише на чверть з тваринної. Необхідно уникати червоного м’яса та тваринних жирів, надавати перевагу білому м’ясу та рибі. Їжа має готуватися на невеликому вогні — не варто її пересмажувати. І, звичайно ж, помірна фізична активність — достатньо 40 хвилин ходіння на тиждень. Як свідчить статистика, понад 75% смертей від раку зумовлені неправильним харчуванням та поганою водою. Проте саме харчування є одним із найвагоміших факторів не лише у профілактиці, але й у лікуванні раку. Мудра природа в поміч людям створила природних ворогів онкологічних захворювань і якщо ваш раціон включатиме їх, то у вас будуть непогані шанси зберегти здоров’я, або й перемогти страшну недугу. Давайте розглянемо їх по порядку…
Часник. Першим у списку вбивць раку йде часник, який завдяки особливим хімічним з’єднанням у своєму складі підвищує активність імунної системи, яка відповідає за опір раковим захворюванням. В першу чергу часник здатен захистити від найбільш поширеного на планеті раку шлунка і кишківника. Дослідження довели, що ті, хто вживає часник регулярно, стикаються з цим типом онкології набагато рідше. У зв"язку з цим вчені-медики рекомендують навіть здоровим людям їсти часник щодня. Тижневий обсяг з"їденого часнику повинен бути не менше ніж 5 зубків. Допускається також приймати часникові добавки.
Каєнський перець. Каєнский перець містить речовину, яка викликає печію у всій порожнини рота, але саме ця речовина успішно бореться з раковими клітинами. Вживати його можна стільки, скільки витримаєте ви самі. Процес протікає за принципом дії парної чи сауни проти застуди - чим більше жару, — тим краще.
Зелений чай. Зелений чай містить речовини, що гальмують руйнівний вплив ракових клітин в легенях і системі травлення. Але це стосується зеленому чаю, що поставляється з Японії чи Китаю. Більшість упаковок у наших супермаркетах це не той чай, про який йде мова. Тому, якщо хочете захищатися від раку з допомогою зеленого чаю, то доведеться пошукати азіатський магазин і придбати його там.
Квасоля. Квасоля є відмінним джерелом рослинного білка, забезпечує організм хорошою порцією клітковини, при цьому вона має протиракові властивості. Квасоля і боби містять деякі фітохімічні речовини, які запобігають генетичному пошкодженню клітин або значно уповільнюють цей процес. Боби з квасолею можуть охороняти від багатьох видів раку, але найкраще вони захищають від раку простати, плюс знижують ризик розвитку раку травних органів.
Броколі. Ця чудова рослина здатна в силах знешкодити руйнівний вплив раку. Брокколі діє в ролі антиоксиданту і стимулює клітини людини, змушуючи їх боротися з недугою. Найбільшу цінність мають молоді рослини брокколі, бо саме вони містять цілий ряд протиракових елементів. Просто додайте до чергової страви кілька паростків цієї неймовірно корисної рослини, щоб гарантувати собі захист від онкологічних захворювань.
Морква. Більшість з нас знає, що морква є потужним антиоксидантом і джерелом бетакаротину. Але не кожен знає, що названі речовини і властивості знижують ризик захворіти раком порожнини рота і гортані, шлунка і товстої кишки, а також раком сечового міхура і передміхурової залози. Для профілактики страшного захворювання підійде і сира морква, і термічно оброблена, однак саме в сирому продукті зберігається найбільша поживна цінність, що сприяє кращому протистоянню раку.
Малина. Малина — це джерело антиоксидантів та інших речовин, що захищають від раку. Спеціальні дослідження на щурах показали, що у тих тварин, які вживали чорну малину, відсоток ракових клітин стравоходу значно знижувався. Пізніше порошок з малини давали людям, хворим на рак прямої кишки, і результат теж виявився непоганим. Тому в боротьбі з раком на озброєння потрібно взяти ці смачні і дуже корисні ягоди.
Помідори. Помідори містять дуже багато корисних речовин, причому зовсім не важливо, в будь-якому вигляді. Численні дослідження довели, що у чоловіків, що регулярно вживали помідори і страви з них, ризик розвитку раку простати знижувався на 35%.
Гриби. Гриби — це джерело корисних речовин для всього організму, але і в боротьбі з раком вони дуже ефективні. Ще шість тисяч років тому китайці використовували азіатські гриби в лікувальних цілях. Можна вживати в їжу самі гриби, а можна придбати спеціальні добавки з їхнім екстрактом . Численні дослідження доводять, що в грибах міститься речовина, яка відмінно бореться з раковими клітинами простати, зупиняє ріст ракових клітин і викликає їх самознищення.
Куркума (індійський шафран). Ця екзотична спеція давно і успішно використовується при лікуванні запальних і простудних захворювань, а також для зняття симптомів астми. Однак нещодавно вчені зробили заяву, що куркума може бути корисною у боротьбі з раковими захворюваннями. Підтвердженням цьому є статистичне порівняння рівня онкологічних захворювань в Індії та США: так у Сполучених Штатах рівень захворюваності на рак передміхурової залози дуже високий, а в Індії цей показник надзвичайно низький. Вчені зробили висновок, що причиною низького рівня онкологічних захворювань в Індії є саме куркума, бо вживається в цій країні в дуже великій кількості.

На закінчення варто сказати, що вище перераховані вороги раку стануть ще ефективнішими і дієвішими, якщо щоденно займатися спортом хоча б 30 хвилин. Фінські вчені довели, що заняття спортом та інтенсивні фізичні навантаження зменшують загрозу утворення ракових захворювань на 50 %. Тож бігайте, плавайте, їздіть на велосипеді (підійдуть будь-які фізичні вправи), щоб активізувати захисні функції свого організму і ніколи не почути від лікарів страшного онкологічного вироку…

Володимир Петренко

 
Залишити відгук  ↓
 
Відгуків ще не було.