(04595) 6-69-04
(067) 404-24-62
 Виходить - з червня 2002 року.     Тираж - 10`000 примірників
  Розповсюджується - безкоштовно в м.Борисполі
  Містить - авторські статті, оголошення, рекламу

Новини

  • 07 червня 2017
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 340
  • 0

Уряд Чехії дозволив громадянам власноруч боротися з терористами

Кілька місяців тому президент Чехії Мілош Земан зробив досить несподівану публічну заяву — він закликав співгромадян озброюватися для боротьби проти «супер-голокосту», який влаштували ісламісти.
І його заклик спрацював – в країні різко зросли продажі зброї. За словами продавців, громадяни злякалися хвилі ісламістів, яка нахлинула на Європу. Більш того, уряд зараз просуває свою «Другу поправку» — закріплення в конституції права громадян на самооборону.
У Чехії, до речі, і так досить лояльне законодавство – на 10 млн. громадян у 300 тисяч є ліцензія на володіння зброєю і 800 тисяч одиниць зареєстрованої зброї. Для того щоб отримати ліцензію, громадянинові має виповниться 21 рік, він повинен пройти іспит на володіння зброєю і не мати проблем із законом. Чехи також мають право на захист свого життя і майна.
Щодо цього політика Чехії йде наперекір настроям політиків в ЄС, адже після чергового теракту там кожен пропонує позбавити громадян можливості захищатись. І словами це не обмежується – ми вже повідомляли, що цього року в Європі суттєво посилили правила збройового законодавства.
Це означає, що ці зміни торкнуться і законодавства Чехії – громадян зобов'яжуть проходити психологічну перевірку, і ще невідомо, що буде з власниками напівавтоматичних гвинтівок з магазинами великої місткості, так як згідно з новими законами, така зброя стає нелегальною.
zbroya.info

В. В’ятрович: демонтажу герба СРСР на монументі «Батьківщина-мати» ніщо не завадить

КИЇВ. Демонтаж герба СРСР на монументі «Батьківщина-мати» гальмують лише технічна та фінансова проблеми. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив голова Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович.
«Зараз єдина проблема, яка насправді стоїть на заваді усунення герба — це технічна проблема (яким чином зробити це — зрізанням чи накладанням чогось), і, очевидно, фінансова, тому що це потребує якихось додаткових ресурсів. Я сподіваюся, що ми вже дійдемо до практичних інженерних рішень і вже незабаром цей герб буде усунуто зі щита «Батьківщини-матері». Тим більше, що цей пам’ятник є однією з візитівок Києва, і дуже недобре, що ця візитівка помічена тоталітарною символікою», — зазначив В. В’ятрович. При цьому він зауважив, що чинне законодавство України про охорону культурної спадщини не перешкоджає демонтажу герба.
«Згідно із законом «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», цей пам’ятник не може бути демонтований. Разом з тим, пам’ятник містить елемент, який є чітко заборонений іншим законом... Навіть якщо він присвячений Другій світовій війні, він не може бути інструментом пропаганди, яка заборонена законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів». Суперечностей між цими законами немає», — пояснив голова Інституту Нацпам’яті.
Зі слів В. В’ятровича, законодавство про авторське право і суміжні права також не може бути підставою для відмови від демонтажу герба СРСР.
«Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів» не передбачає взагалі ніякої різниці щодо форм власності чи якогось авторства, які б стояли на заваді усунення символів тоталітарного режиму», — наголосив він.
Крім того, В. В’ятрович підкреслив, що внесення Мінкультом 16 грудня 2016 року монументу «Батьківщина-мати» до Держреєстру нерухомих пам’яток України теж не перешкоджає демонтажу радянської символіки.
«Це жодним чином не заважає демонтувати радянський герб зі щита», — сказав він. При цьому В. В’ятрович зазначив, що орієнтовну дату демонтажу назвати поки що не готовий.
unn.com.ua

Під тиском «Свободи» Київрада перейменувала проспект Ватутіна на Шухевича

1 червня 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту імені Ватутіна. Відтепер йому присвоєно ім’я Головного командира Української Повстанської Армії Романа Шухевича. Відповідне рішення Київрада ухвалила під тиском фракції ВО «Свобода».
Варто зауважити, що столична міськрада одного разу вже провалила це голосування. Однак напередодні 110-ї річниці від дня народження Романа Шухевича під тиском націоналістів депутати все ж підтримали перейменування проспекту. Він розташований у Деснянському та Дніпровському районах Києва.
Прес-служба ВО «Свобода»

Українське радіо розпочало мовлення на окуповані території Донбасу

Сигнал Українського радіо з Часового Яру охопить сукупно до 12,7 млн. людей.
Українське радіо розпочало мовлення на тимчасово окуповані райони Донецької і Луганської областей. Про це повідомляється на сайті Донецької обласної державної адміністрації. «З міста Часів Яр розпочалося мовлення на частоті 873 кГц Першого каналу Українського радіо (НСТУ) на окуповані території Донецької і Луганської областей», — йдеться у повідомленні. Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський на прес-конференції у Краматорську запевнив, що сигнал Українського радіо буде охоплювати Донецьку, Луганську області, разом з окупованими територіями, а також Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області. Крім того, він охопить прикордонні території Російської Федерації, які межують з Донбасом.
Заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін, в свою чергу, зауважив, що мовлення здійснюється з передавача NAUTEL XL-60, який був наданий МІП компанією BBG як технічна допомога. Зараз оператором комунікацій виступає Концерн РРТ. За словами в. о. генерального директора Концерна РРТ Олександра Богданова, передавач працює з потужністю 12 кВт. Протягом найближчого часу потужність мовлення буде збільшена до 25 кВт. Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що сигнал Українського радіо з Часового Яру охопить сукупно до 12,7 млн. людей — як громадян України, так і громадян РФ.
unian.ua


 
Залишити відгук  ↓
 
Відгуків ще не було.